Γνωρίζετε ποια είναι η σωστή στάση του σώματος στο γραφείο; Αν η καθημερινότητά σας απαιτεί να βρίσκετε αρκετές ώρες μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τότε είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε τον τρόπο που κάθεστε. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η παρατεταμένη καθιστική εργασία σε συνδυασμό με μία άβολη καρέκλα γραφείου ενδέχεται να προκαλέσει ή να επιδεινώσει μυοσκελετικούς πόνους, με πιο σημαντικό τον πόνο στην πλάτη.
Πώς όμως μπορείτε να προλάβετε τυχόν πόνους; Η επιλογή της κατάλληλης καρέκλας σε συνδυασμό με μερικές αλλαγές στον τρόπο που κάθεστε, είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν σημαντικά. Υιοθετήστε τη σωστή στάση σώματος στο γραφείο, ακολουθώντας τις συμβουλές του THERAPEARL®.
Τα 7 tips για σωστή στάση σώματος στο γραφείο:
1. Επιλέξτε εργονομική καρέκλα
Οι εργονομικές καρέκλες γραφείου παροτρύνουν την ευθυγράμμιση του σώματος & βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
2. Ευθυγραμμίστε τη σπονδυλική σας στήλη
Η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή όταν καθόμαστε. Η λεκάνη πρέπει να ακουμπά στο πίσω μέρος της καρέκλας.
3. Τα πόδια να ακουμπούν στο έδαφος
Το βάρος στα ισχία μας θα πρέπει να είναι ίσα κατανεμημένο και τα γόνατα σε ορθή γωνία. Γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται το σταύρωμα των ποδιών.
4. Ο ρόλος της αναπνοής
Οι βαθιές ανάσες οξυγονώνουν καλύτερα τους πνεύμονες και ενεργοποιούν τους μύες του κορμού, προσφέροντας καλύτερη στήριξη στο σώμα μας.
5. Προσοχή στις κινούμενες καρέκλες!
Όταν καθόμαστε σε κινούμενη καρέκλα, πρέπει να αποφεύγονται οι κινήσεις στροφής. Ο κορμός του σώματός μας πρέπει να κινείται πάντα ολόκληρος προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
6. Τοποθετήστε τα περιφερειακά του υπολογιστή στη σωστή θέση!
Για να μη χρειαστεί να στρίβετε ώμο ή καρπό, τοποθετήστε το ποντίκι του υπολογιστή δίπλα στο πληκτρολόγιο. Επίσης, στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε laptop στο γραφείο, είναι προτιμότερο να το συνδέσετε με μία εξωτερική οθόνη και ένα πληκτρολόγιο. Με αυτό τον τρόπο, δε θα χρειαστεί να σκύβετε ασυναίσθητα προς τα μπροστά για να φτάσετε τα πλήκτρα και να δείτε στην οθόνη.
7. Μην παραμένετε στην ίδια θέση πάνω από 30 λεπτά
Κάντε ένα διάλειμμα για να τεντωθείτε και να περπατήσετε! Έτσι, θα χαλαρώσετε το σώμα σας, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος.
+1. Νικήστε τους πόνους με θερμοθεραπεία!
Στην περίπτωση που νιώθετε έντονους πόνους στην πλάτη, μπορείτε να εφαρμόσετε θερμοθεραπεία THERAPEARL®. Η θερμοθεραπεία λειτουργεί προκαλώντας αγγειοδιαστολή, μειώνοντας τους μυϊκούς σπασμούς και αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Έτσι, μειώνει τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες, ανακουφίζοντας άμεσα & αποτελεσματικά.
Οι πληροφορίες του άρθρου προορίζονται για τη γενική ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.